De eerste kiem van onze organisatie is gelegd in 1958 in de gemeente Gorssel. Op initiatief van dominee Streefland is de gezinsverzorging voor de boer bij ziekte ontstaan. In het begin liep het niet zo’n vaart. Gezinsverzorging was iets voor vrouwen, niet voor de boer, was de gedachte.
Op 19 juli 1963, de datum die gehanteerd wordt als officiële oprichtingsdatum, vond de oprichting plaats van de Bond van Bedrijfsverzorgingsorganen in de Land- en Tuinbouw in Gelderland en Overijssel. Dit was een samenwerking van in eerste instantie vijf lokale verenigingen. Langzamerhand groeide dit uit.
In andere provincies zag je dezelfde ontwikkelingen met betrekking tot bedrijfsverzorging. Met als gevolg een fusie met de Drentse bedrijfsverzorgingsdiensten in 1970.
Een experiment in Twente om nog meer samen te werken met één gezamenlijke werkverdeler, was zeer succesvol, het aantal leden groeide bijzonder snel. Ook het aantal uren gezond werk nam toe.
In 1974 vond de verhuizing naar Almen plaats, waar na een aantal jaren een nieuw pand aan de Scheggertdijk werd ontwikkeld.
Op 25 juli 1979 werd de samenwerking van al die verenigingen samengebracht in de CVAB, De Coöperatieve Vereniging Agrarische Bedrijfsverzorging. In 1985 bestond de CVAB uit 64 verenigingen met bijna 22.000 leden. 1985 was ook het jaar dat de magische grens van 1 miljoen uren werd overschreden. De CVAB was uitgegroeid tot een grote, krachtige organisatie die niet meer weg te denken was uit de agrarische sector in Oost-Nederland.
Het is mooi om te zien dat we onszelf als organisatie hebben ontwikkeld in al die jaren. Zo ook in de klauwverzorging, waar we een grote professionaliseringslag hebben doorgemaakt. We werken met professionele materialen. We hebben onszelf ontwikkeld als specialist in klauwgezondheid, ook doormiddel van de klauwspray.
Ook overige diensten hebben we verder ontwikkeld en willen we blijven ontwikkelen. Aan ons de taak om ervoor te zorgen dat onze klanten en leden ons ervaren als meest waardevolle partner met betrekking tot deze specialistische diensten. Tegelijkertijd zijn deze diensten voor ons als coöperatie belangrijk omdat we hierdoor de bedrijfsverzorging bij ziekte (reductieregeling) betaalbaar kunnen houden. We willen de contributie tarieven zo laag mogelijk houden. Deze specialistische diensten zijn dus erg waardevol voor onze organisatie.